کتابخانهی بینالمللی کودکان مونیخ که بزرگترین کتابخانهی جهان در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان است، در ماه جولای ۲۰۰۱۲ شصت ساله شد.
این کتابخانه سال ۱۹۴۹، یعنی چهار سال پس از جنگ جهانی دوم، به همت بانوی صلحطلب و انساندوست آلمانی، یلا لپمن پایهگذاری شد.
کتابخانهی بینالمللی مونیخ از ۱۹۸۳، به قصر قدیمی بلوتنبورگ، در ناحیه ابرمنینگ مونیخ انتقال یافت.
بزرگترین کتابخانهی کودک جهان هماکنون بخشهایی از ۱۵۰ هزار عنوان کتاب خود را به صورت آنلاین در اختیار علاقهمندان به کتابخوانی قرار میدهد.
بیش از ۶۰۰ هزار عنوان کتاب به ۱۳۰ زبان دنیا در این کتابخانه نگه داری میشود که بخش مهمی از آنها، کتابهای تاریخی و کمیابند.
این کتابخانه هر سال فصلنامهای به نام «کلاغ سفید» منتشر میکند که حاوی مقالههای تخصصی و کتابشناسی کتابهای برگزیده جهان است.
شرکت در نمایشگاه کتاب بولونیای ایتالیا و نمایشگاه کتاب فرانکفورت از اولویتهای کتابخانهی بینالمللی کودکان مونیخ برای قراردادن کتابهای جدید در آرشیو خود است. کارشناسان بخش بینالملل کتابخانهی مونیخ با بازدید از این نمایشگاهها و نیز ارتباط با کارشناسان کشورهای مختلف، کتابهای جدید خود را انتخاب میکنند.
پایگاه اطلاعرسانی کتاب خانهی مونیخ اعلام کرده، هماکنون کارشناسانی مسلط به زبانهای فارسی، هلندی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، مجاری، ایتالیایی، ژاپنی، رومانیایی، ترکی و اسکاندیناویایی در این کتابخانه فعالیت میکنند.
برگزاری همایشها و گردهماییهای ادبی از دیگر فعالیتهای تخصصی این کتابخانه در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان است.
این کتابخانه هرساله نمایشگاههایی با موضوعهایی مختلف در سالنهای قصر بلوتنبورگ که شامل اصل آثار تصویرگران، پژوهشهای برگزیده در زمینهی ادبیات کودکان کشورها و فرهنگهای مختلف است، برگزار میکند.
در این نمایشگاهها که هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان طراحی میشود، فهرستی از کتابهای برگزیده و یا کاتالوگ عرضه میشود تا در مدارس و مؤسسات آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.
بعضی از این نمایشگاهها به صورت نمایشگاههای سیار در کتابخانههای عمومی، مدارس و سایر مؤسسهها برپا میشود.
همه ساله پانزده نفر از نویسندگان، پژوهشگران (و به تازگی تصویرگران ادبیات کودک) با استفاده از بورس کتابخانهی مونیخ، میتوانند از چند روز تا سه ماه، در این محل به گشت و گذار و پژوهش بپردازند.
شیرین وهابی