در سرمای زمستان غذاهای آبدار داغی مثل یک کاسه سوپ یا آش خیلی می چسبد و سرما را از تمام بدن بیرون می برد. حالا اگر در تابستان بخواهی یک غذای آبدار بخوری که گرما و عطشت را از بین ببرد، آبدوغ خیار را پیشنهاد می کنم.

آبدوغ خیار (مواد لازم برای 4 نفر)
خیار؛ 4 عدد متوسط
کشمش؛ نصف لیوان
گردو؛ 8 عدد
نعناع تازه؛ 8 شاخه
نان لواش خشک خردشده؛ یک لیوان
یخ؛ 8 قالب مکعبی کوچک
نمک و فلفل؛ به مقدار لازم
ماست ترش؛ 2 لیوان

طرز تهیه:
خیارها را به شکل نگینی خرد کنید. گردو ها را هم خرد کنید. برگهای نعناع را از ساقه جدا کنید و خرد کنید. در یک کاسه بزرگ ماست و نمک و فلفل را بریزید و هم بزنید تا یک دست شود. یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود. خیار و کشمش و نعناع و گردو را اضافه کنید و مخلوط کنید. نان خشک را در آخر اضافه کنید. آبدوغ خیار را در چهار کاسه بریزید و در هر کاسه دو قالب یخ بریزید تا آن را خنک میل کنید.

خوب است بدانیم:

• خیار دارای ویتامین های , A C ,Bو املاحی مانند منگنز ، کربنات کلسیم و سلولز می باشد و میزان چربی آن بسیار کم است.خیار از نظر طب سنتی طبع سرد دارد و به هضم غذا کمک می کند.
• خیار ادرار آور است و برای خرد کردن سنگهای کلیه و مثانه مفید است.
• خیار عطش را از بین می برد و برای رفع چاقی مفید است .
• خیار سموم بدن و چربی های مضر را دفع می کند و برای تنظیم فشارخون مفید است.
• مصرف خیار یبوست را از بین می برد و برای مبتلایان به دیابت مفید است.
• خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است.
• با گذاشتن خیار روی پوست و چشم در روزهای گرم تابستان، می‌توان گرما و التهاب را کاهش داد.
• مصرف روزانه آب خیار به کنترل بیماری‌های اگزما، ورم مفاصل و نقرس کمک می‌کند.
• آب خیار اگر با آب هویج مخلوط شود برای مشکلات روماتیسمی ناشی از اسیداوریک اضافی در بدن، مفید است.

نسترن خالقی

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>